ПЕНЗИОНЕРЕ ЗАКЉУЧАЛИ У СОБУ И УКРАЛИ ИМ 23.000 КМ

366

Полиција трага за двојицом разбојника који су усред ноћи опљачкали старији брачни пар Марковић у Кожухама код Добоја и пријетећи пиштољем украли им око 23.000 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у ноћи између понедјељка и уторка док су супружници спавали у соби на спрату куће. Маскирани двојац је провалио у приземље, гдје су кренули у преметачину. Несрећну жену је пробудила бука, па је сишла низ степенице да види шта се дешава.

– Када су је видјели, одмах су јој запријетили пиштољем да не виче и питали је гдје јој је супруг. Она им је рекла да спава на спрату. Разбојници су дошли у спаваћу собу, пробудили старца и уперили пиштољ у њега говорећи: “Дај све паре што имаш или ћемо те убити!” Престрављени старац им је дао око 3.000 КМ – испричао је извор близак истрази.

Међутим, лоповима то није било довољно. Према причи овог извора, жртве су везали и закључали их у собу, а потом у потрази за новцем кренули у детаљну преметачину куће. Нашли су 1.500 евра и 10.000 франака.

Након пљачке, разбојници су побјегли, а за собом су оставили прави метеж. Престрављени супружници су некако успјели да се ослободе и да позову полицију.

– Прикупили смо све трагове који би могли открити разбојнике и радимо на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво у Добоју – рекли су у Полицијској управи Добој.

Како незванично сазнајемо, опљачкани брачни пар је имућан, а пензију су зарадили у Швајцарској. Покрадени старац је био болестан, а прије пљачке са супругом је био на одмору.

Прије само мјесец сличан случај десио се у Глодни код Босанске Крупе, гдје су маскирани разбојници опљачкали Т. М. (74) и његову сестру Д. М. (68) у њиховој кући. Разбојници са фантомкама су провалили у кућу, а потом насрнули на брата и сестру. Ударили су их више пута и оборили на под. Несрећној старици су ишчупали протезу из уста у којој су била уметнута два златна зуба, а скинули су јој и бурме. Послије тога, кренули су у преметачину куће. Пронашли су 5.100 КМ, златни накит, шест скупоцјених сатова и два нова мобилна телефона. Разбојници су након узимања плијена побјегли.

Лака мета

Према причама мјештана Кожуха, опљачкани брачни пар су вриједни и пристојни људи.

– Права је несрећа да се ово баш њима десило. Дуго и поштено су радили да би стекли иметак. Њихова кућа се налази на крају села, па је лоповима била лака мета, а можда су разбојници мислили да су њих двоје још на одмору – рекао је један од мјештана Кожуха.

 

 

/Глас Српске/