ИСТОЧНА ИЛИЏА- Породицама са троје и више дјеце по 150 КМ за куповину уџбеника

269

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је уговоре са 129 породица са троје и више дјеце са подручја ове локалне заједнице којима ће бити додјељена новчана помоћ од по 150 КМ за куповину уџбеника.

Божовић је рекао да  ће по 150 КМ добити 249 ученика са подручја Источне Илиџе, те изразио наду да ће ова средстава бити од користи родитељима пред почетак школске године за набавку школског прибора и свега осталог што ђацима треба.

Божовић је нагласио да, иако се сви у Републици Српској заклињу у пронаталитетну политику, родитељи који су се одлучили на то да имају више дјеце немају адекватну подршку, те да је ово први корак у пружању помоћи када је у питању ова локална заједница.

„У оквиру пронаталитетне политике за свако новорођено дијете предвиђено је по 200 КМ, као једнократна помоћ, а трећи покушај вантјелесне оплодње суфинасирамо са 2.000 КМ. Намјеравамо да у наредним годинама овај програм додатно проширимо“, додао је Божовић.

Сњежана Галинац, мајка троје дјеце, од којих су двоје школарци захвалила се начелнику Божовићу и истакла да ће ова средства свакако побољшати буџет пред почетак нове школске године.

„Хвала начелнику на овој иницијативи. Осим уџбеника ту је и школски прибор, гардероба, обућа, тако да су трошкови велики. Један дио књига сам добила, а за остали дио сам издвојила 170 КМ, с тим што сину који је средњошколац још нисам купила све књиге, а прибор још нисам обезбиједила“, истакла је Галинац.

Маја Трапара, мајка три школараца, захвалила је начелнику општине Источна Илиџа на овом виду помоћи, који им много значи.

Још једна мајка, Вања Вујадин је истакла да је од  изузетног значаја то што су начелник и општина изашли у сусрет вишечланим породицама и на овај начин им много олакшали почетак нове школске године.

„Дјецу треба и обући и обути, а не само купити књиге, тако да ће нам ова помоћ много значити“, додала је Вања.

 

 

/Катера/