ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Ускоро модерна бициклистичка стаза на Требевићу

705

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и директор програма ЦРС-а за Босну и Херцеговину, уз присуство одабраног извођача радова „Станишић“ д.о.о Пале и  Надзорног органа фирме Гралекс д.о.о. Пале, потписали су уговор о удруживању средстава у оквиру пројета „РАСТ“. Овим пројектом је предвиђен наставак изградње бициклистичке стазе на Требевићу чија је вриједност пројекта 157.960,64 КМ

Уговору о удруживању средстава претходио је Меморандум о сарадњи, као и процедура јавног позива за избор извођача радова. Процедуру уступања извођења радова и одабир извођача радова је спровео ЦРС, а радови ће бити повјерени фирми „Станишић“ д.о.о. Пале. ЦРС ће донаторска средства од стране УСАИД-а осигурати за извођење дијела радова.

Општина Источни Стари Град је по потпису Меморандума именовала представнике за координисање и учествовање у активностима у оквиру имплементације, те према ЦРС-у обезбједила пројектну и техничку документацију о радовима везаним за Пројекат.

Гашановић је рекао да је задовољан што пројекат може да почне са извођењем и истакао посебно задовољство што почиње реализација регулационог плана.

„Упркос свим проблемима и административним препрекама које смо имали, реализација овог пројекта је један од успјеха Општине Источни Стари Град, која се иако руралног карактера и изразито неразвијена свакодневно труди да побољша и унаприједи туризам као привредну грану која је окосница развоја ове општине. Требевић је наш приоритет, а реализацијом овог пројекта добићемо пјешачко- бициклистичку стазу дугу 2700м, која ће бити и најдужа стаза овог типа у Републици Српској и Босни и Херцеговини“, објаснио је Гашановић.

Сенад Капетановић, програм менаџер ЕЗ је рекао да се нада да ће даљи ток радова тећи без проблема и да су представници донатора упутили поздраве и очекују успјешно провођење пројекта као и да је ово један од осам пројеката из овог фонда који се проводи на територији Босне и Херцеговине.

„Захваљујем се начелнику општине Источни Стари Град господину Гашановићу на изузетној сарадњи која је резултирала потписивањем овог уговора. Пуно посла нас очекује на терену и потрудићемо се да што прије овај пројекат приведемо крају и да га на најбољи начин промовишемо до окончања“, истакао је Капетановић.

Представници ЦРС-а су на састанку нагласили како је веома битно што је Општина водила рачуна, у оквиру овог пројекта, о сигурности посјетилаца који буду по завршетку ове пјешачко- бициклистичке стазе користили исту и уживали у њој.

 

/opstinaisg.net/