ЛУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА И СЛАВЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

229

Предсједник Скупштине града Источног Сарајева Мирослав Лучић присуствовао је обиљежавању Дана и славе Правног факултета у Источном Сарајеву – Светог Петра Цетињског.

Декан Правног факултета Горан Марковић рекао је новинарима да су између двије славе реализоване бројне активности на унапређењу наставе и научног рада.

„За студенте је нарочито значајно то што је мало промијењен начин студирања и полагања испита да бисмо остали у врху факултета који се одликују квалитетним знањем“, истакао је Марковић.

Он је навео да је око 80 студената похађало праксу у судовима и у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове, уз помоћ којих Факултет помаже студентима да нађу запослење.

Марковић наглашава да је њихова нова филозофија да студентима треба пружити могућност да науче и пролазе студентску праксу, о чему је постигнут договор са Правобранилаштвом БиХ и Републике Српске и Уставним судом БиХ.

Ломљењу славског колача присуствовали су: савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, начелници општина Пале Бошко Југовић,Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић, Рогатице Милорад Јагодић, Трнова Драгомир Гаговић као и бројни гости из јавног и политичког живота.

Након ломљења славског колача, одржана је свечана академија на којој су уручене дипломе студентима првог циклуса, магистрима права и магистрима правних наука.