ЛУЧИЋ: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ И НАУКУ ЈЕ УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ

183

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је данас промоцији дипломираних инжењера, магистара електротехничких наука и мастера електротехнике, која је одржана поводом 25 година рада Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Лучић је, честитајући инжењерима, магистрима и мастерима електротехнике, рекао да Градска управа Источно Сарајево има веома добру сарадњу са Електротехничким факултетом и настоји да, у складу са својим могућностима, помогне активности овог и осталих факултета у Источном Сарајеву, јер је, како је истакао, улагање у образовање и науку-улагање у будућност.

„Радо помажемо нашим факултетима, чинићемо то и убудуће, сматрамо то и својом обавезом, јер увијек истичемо да је Универзитет у Источном Сарајеву један од гараната останка младих људи на овим просторима и развоја нашег града“, рекао је Лучић.

„Руководству факултета и свим запосленим честитам 25 година рада, у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву, а инжењерима, магистрима и мастерима желим да кажем да су изабрали добро занимање које има сигурну будућност. Овај факултет производи изузетно квалитетан кадар који врло лако може наћи запослење на данашњем тржишту рада“, рекао је Лучић.

Лучић је поручио младим кадровима електротехнике да остану у Источном Сарајеву, у Републици Српској, те да стеченим знањем унаприједе друштво, помогну науци и допринесу развоју своје локалне заједнице.