ВУЧЕТИЋ ПРИСУСТВОВАО ДЕБАТИ КОЈУ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА КАНЦЕЛАРИЈА СПЕЦИЈАЛНОГ ПРЕДСТАВНИКА ЕУ

258

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић присуствовао је данас на Сокоцу дебати „Локална заједница прЕУзима иницијативу“, која је одржана у организацији Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је да је привредни потенцијал  општине Соколац у развоју пољопривреде, посебно сточарства, дрвне индустрије, те да су локалне заједнице, попут ове, носиоци процеса европских интеграција у БиХ.

Дебати је присуствовао и амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон, који је истакао да је веома важно што пројекат „Локална заједница прЕУзима иницијативу“ омогућава директан контакт и дијалог са људима који живе у локалним заједницама.

Учесници дебате; привредници, пољопривредници, представници локалне управе и организација цивилног друштва, те средњошколци и млади говорили су о кључним проблемима које имају у својој локалној заједници и изразили задовољство због разговора са амбасадорима, те регионалним и домаћим експертима који су одговарали на питања и давали конкретне савјете и препоруке.