ЂУРИЋ: СВЕ СМО СИГУРНИЈИ ДА ТАЧИ И ВЕСЕЉИ СТОЈЕ ИЗА УБИСТВА ИВАНОВИЋА

453

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да очекује да ће истражни органи Србије ускоро бити у прилици да пруже више података о убиству Оливера Ивановића, као и да су све сигурнији да Хашим Тачи, Кадри Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Ивановића.
„То је нешто што цели свет треба да зна“, навео је Ђурић, додавши да ради тога у Приштини треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе, умјесто звецкања оружјем.

Он је поручио да Срби на Косову и Метохији не треба да брину због Тачијевог „звецкања оружјем“ истакавши да ће се Србија, која за разлику од Приштине поштује све своје грађане и никоме не пријети, на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбједности.

Ђурић је истакао да Тачи глуми да жели да дође до наставка дијалога Београда и Приштине, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

„Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима“, рекао је Ђурић.

Он је указао да су пријетње, „дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне“ право лице политике Приштине.

Ђурић је истакао да ће, насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, вјеру и националност.

„Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од приштинског режима“, закључио је Ђурић.

 

/Срна/