У СРПСКОЈ СЕ ВОЗИ ПО МОКРИМ И КЛИЗАВИМ КОЛОВОЗИМА

770

У већини крајева Републике Српске због снијега који пада или је падао током ноћи вози се по мокрим и клизавим коловозима, кажу у Ауто-мото савезу Републике Српске.

У вишим предјелима и преко планинских превоја има угаженог снијега на коловозу, али дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и врше чишћење на свим дионицма гдје је то неопходно.

Возаче такође упозоравају на поледицу, посебно преко планинских превоја, као и на прилазу мостовима и тунелима. Учестали су одрони земље или камења на коловоз на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Издвајају путне правце Карановац – Кнежево – Угар, Карановац – Црна Ријека – Мркоњић Град, Сарајево – Фоча, Фоча -Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник – Коњевић Поље, Каракај – Цапарде, Вишеград – Устипрача -Рогатица и Вишеград – Бродар – Рудо.

На свим путним правцима савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме. На путевима гдје су у току радови постављена је привремена саобраћајана сигнализација чије је поштовање обавезно.

Ауто-мото савез добио је информацију да је, због цистерне која се попријечила на коловозу потпуно обустављен саобраћај у мјесту Модран, на магистралном путу М-17.2 Добој-Дервента.

Због излијевања ријеке Саве у мјесту Гашница, на маг. путу М-14.1 Градишка-Козарска Дубица, саобраћај је потпуно је обустављен за све категорије возила.

На дионици магистралног пута М-14 Приједор – Нови Град у мјесту Драготиња, дошло је до оштећења лијеве саобраћајне траке из правца Приједора. Мјесто је прописно обиљежено додатном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Р-458 Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића, саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Р-475а Каран – Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због излијевања ријеке Сане обустављен је саобраћај на путним правцима Благај-Јапра-Волар у мјесту Витасовци, Благај-Радомировац и Тукови-Волар.

На регионалном путу Кифино Село – Улог – Кланци преко превоја Морине обустављен је саобраћај због снијежних сметова.

 

 

/Срна/