СОКОЛАЦ- Младена Петрушић најуспјешнија такмичарка на Појединачном првенству БиХ

213

Атлетичарка соколачког „Гласинца“ Младена Петрушић је, са освојене три златне и једом сребрном медаљом, најуспјешнија такмичарка на Појединачном првенству БиХ завршеном у Зеници.
Петрушићева је освојила двије златне медаље: у скоку увис и скоку удаљ, а јуче злато на 100 метара препоне, те сребро у штафети.

Члан „Гласинца“ Сара Лучић освојила је сребрну медаљу у скоку увис.

Сребрну медаљу освојила је и Анђела Ковачевић у бацању копља, а бронзану Тијана Зекић у скоку удаљ и Ивана Полуга 400 метара препоне.

Тренер соколачког Атлетског клуба Неђо Ђуровић рекао је Срни да освојене мадаље Петрушићевој гарантују одлазак на Балканско првенство за сениоре у јулу у Бугарској, на којем ће бранити прошлогодишње злато у својим дисциплинама.

Он је најавио одлазак соколачке атлетичарке Саре Лучић у сриједу, 20. јуна, на првенство Балкана за јуниоре у Истанбулу, од које се очекује да одбрани прошлогодишње злато.

Ђуровић је истакао да је на првенству у Зеници посебно изненађене био Михајло Мемедовић који је освојио бронзу у троскоку.

Он је додао да су добре резултате и близу медаља били Аница Бартула и Тијана Зекић, Марко Маловић, Жељко Тодоровић и Данило Делић.

Тренери Атлетског клуба „Гласинац“ задовољни су постигнутим резултатима на појединачном првенству за сениоре и сениорке БиХ у Зеници, гдје су се нашли међу три најуспјешнија клуба на појединачном сениорском првенству БиХ.