ПАДА ПОДРШКА РЕПУБЛИКАНЦИМА У АМЕРИЧКОМ КОНГРЕСУ

634

Више од половине регистрованих гласача у САД би вољело да демократе контролишу Конгрес САД, док њих 41 одсто даје предност републиканцима, показала је анкета коју је објавио Си-Ен-Ен.
Према резултатима анкете, само 35 одсто Американаца сматра да предсједник САД Доналд Трамп добро обавља посао, док се 59 одсто грађана Америке не слаже са таквим мишљењем.

У анкети, која је спроведена од 14. до 17. децембра, учествовао је укупно 1.001 грађанин САД, а добијене информације су у складу са подацима из других анкета.

Анкете показују да је подршка америчком предсједнику међу републиканцима и присталицама републиканске странке пала на 76 одсто, у односу на фебруар, када је Трамп имао подршку 84 одсто.

„Фокс њуз“ је у октобру објавио анкету која показује значајан пад подршке Трампу међу факултетски образованим грађанима.

У 20 градова широм САД су организоване демонстрације против политике Доналда Трампа и његове администрације.

Међутим, упркос паду популарности међу Американцима, Трамп је и даље боље рангиран у односу на своју политичку странку, преноси „Спутњик“.

Републиканци у Конгресу САД тренутно имају подршку 29 одсто, јер нису успјели да забиљеже значајније законодавне резултате, упркос томе што контролишу оба дома америчког Конгреса.