СВЕЧАНО ОТВОРЕН 25. ЛУТКАРСКИ ФЕСТИВАЛ

155

Представом „Мала сирена“ Дјечијег позоришта Републике Српске из Бања Луке, синоћ је, у препуној сали Народног позоришта Источно Сарајево, свечано отворен 25. Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“.

Публику и учеснике фестивала поздравио је начелник Одјељења за општу управу Никола Вујичић. Вујичић је рекао да му је изузетна част што има прилику да се, у име Градске управе Источно Сарајево и градоначелника Љубише Ћосића, обрати публици у прелијепом амбијенту и препуној сали Народног позоришта Источно Сарајево.

„На понос и задовољство сваке наше општине, као и цијелог града Источно Сарајево, вечерас смо окупљени да заједно прославимо младост и будућност нашег града. Овај предивни и велелепни објекат није само симбол културе, већ и мјесто које окупља заједницу, инспирише наше младе генерације и служи као подсјетник на снагу коју има умјетност у изградњи нашег друштва“, истакао је Вујичић.

Он је изразио наду да ће нам Народно позориште Источно Сарајево служити на срећу и радост у годинама које долазе, те да ћемо га користити за окупљање, учење и дијељење вриједности које нас чине бољим људима.

Овогодишњи“ Лут фест“ трајаће до 27. септембра, а током фестивала публици ће се представити позоришта из БиХ, Србије, Русије, Бугарске, Јерменије, Јужне Кореје и Мађарске.Организатор фестивала је Форум театар из Источног Сарајева.