АКЦИЈА „ФИСКАЛНЕ КАСЕ“: 32 ОСОБЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА 43 КРИВИЧНА ДЈЕЛА

522

Републичком јавном тужилаштву су, у ранијем периоду, поднесена три извјештаја о кривичним дјелима против 32 особе због сумње да су исте извршиле укупно 43 кривична дјела која се односе на малверзације у вези са фискланим касама и рачунима, саопштио је МУП РС.

Како се наводи, извјештаје су поднијели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет су у оквиру  акције „Фискалне касе“.

У саопштењу се додаје да полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС у сарадњи са припадницима полицијских управа Бањалука и Приједор и Пореске управе РС, а под надзором Републичког јавног тужилаштва реализују оперативну акцију у оквиру које се врше претреси на 33 локације код 22 особе.

„Акција је усмјерена на откривање кривичних дјела утаја пореза, неовлаштено бављење одређеним занимањем и извршењем кривичних дјела у саставу криминалног удружења, а које се односе на малверзације у вези са фискалним касама“, појашњено је у саопштењу у којем се додаје да ће се све даље мјере и радње предузмати се под надзором надлежног тужилаштва.

Како преноси Српскаинфо, власници локала осумњичени су да су имали софтверске програме којим су избјегавали плаћање обавеза држави при издавању фискалних рачуна.

„Осим тога, у току су и претреси особа за које се сумња да су им омогућили кориштење тих програма“, каже извор Српскаинфо.

/Глас Српске/