БАХАТИ ВОЗАЧ ЗАСПАО У СУДНИЦИ: НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА СМРТ СУПРУЖНИКА ХРШУМ ИЗ ПАЛА

382

Амир Кујовић који је оптужен за изазивање тешке саобраћајне несреће у којој је погинуо брачни пар Данијеле (42) и Дариа Хршума (50) из Пала, данас је заспао током суђења, тврде ово за Српскаинфо чланове породице настрадалих супружника.

Они истичу да је судија примијетила да је он заспао и да га је два пута опомињала, али да он није реаговао.

– Тек када је трећи пут гласно рекла „Оптужени“, он се трзнуо и видјело се да је спавао. То све показује колико је бахат и како га нимало не погађа то што је убио наша два анђела – истиче Милош Драговић, отац настрадале Данијеле.

Данас је на суђењу Кујовићу пуштен снимак на којем се види тренутак када је дошло до ове тешке несреће, али је и саслушан судски вјештак саобраћајне струке Момчило Сладоје.

На снимку се могло видјети како Дарио Хршум вози брзином од 42 километра на час.

Затим се виде како из супротног смјера наилази Кујовић са „мерцедесом“. Дарио га је покушао избјећи и бјежао је у десну страну, али није успио и долази до директног судара. Од удара „ауди“ је слетио у канал, а од силине судара „мерцедес“ се два пута окренуо.

Кујовићев адвокат је више пута покушао да тврди да Кујовић и није крив за несрећу, али је вјештак Сладоје негирао све те његове тврдње.

– Вјештак је изјавио да није постојала шанса да Дарио аутомобилом избјегне Кујовића. Према вјештачењима утврђено је да је Кујовић чак 2,5 метра својим ауотомобилом прешао у супротну траку и ударио у „аудиа“ – истакао је Драговић.

Према његовим ријечима, породицу настрадалих Хршума је веома погодило када је адвокат тврдио да он није возио превеликом брзионом и да је крив лош пут.

– Па ако је овом брзином на лицу мјеста убио наше анђеле, шта би урадио да је возио 120 километара на час. То је страшно. Адвокат је тврдио и да се Кујовићу заглавио точак, отказао управљачки систем, да је било воде на путу, међутим вјештак је одбацио све те тврдње – каже Драговић.

Према оптужници, Кујовић је оптужен за изазивања саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела и Дарио Хршум из Пала, а тешко је повријеђена његова сапутница Амина Р. У оптужници се наводи се да је дјело починио с умишљајем, јер се није придржавао саобраћајних прописа, чиме је угрозио јавни саобраћај и довео у опасност животе људи, усљед чега је наступила смрт више особа.

Несрећа се догодила 11. августа прошле године на магистралном путу Пале – Љубогошта.

У оптужници се наводи да је Кујовић без важеће возачке дозволе управљао “мерцедесом ГЛЦ 350”, који је власништво Б.А, и да је возио са 0,41 промила алкохола у крви.

– Оптужени није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима. На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на час возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара на сат – наводи се у оптужници.

Појашњава се да Кујовић возило није држао уз десну ивицу коловоза, већ је прешао у лијеву траку, намијењену за саобраћај из супротног смјера. Свјестан да тако може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, Кујовић је на то пристао и изгубио је могућност да избјегне саобраћајну несрећу.

– Предњим дијелом возила оптужени је ударио у “ауди А3”, којим је управљао Дарио Хршум крећући се из Љубогоште према Палама – додаје се у оптужници.

Усљед удара “ауди” је слетио с коловоза и у њему су настрадали супружници Дарио и Данијела Хршум, иза којих су остала два малољетна сина. У “мерцедесу” је тешко повријеђена Амина Р, која је задобила прелом бутне кости.

/српскаинфо/