ВЕЛИКА АКЦИЈА У СРПСКОЈ УХАПШЕНИ ИНСПЕКТОР, ДВА ПОЛИЦАЈЦА И ПРИПАДНИК ШКАЉАРСКОГ КЛАНА

325

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Жандармеријом ухапсили су полицијског инспектора Младена Миловановића и Милоша Божовића из Цетиња, као и још два полицајца.

Према незваничним информацијма Божовић је припадник шкаљарског клана, а инспектор се терети за помоћ учиниоцу након кривичног дела, пише Српскаинфо.

– Божовић је ухапшен на основу међународне Интерполове потјернице расписане за кривично дјело „Тешко убиство“. Миловановић је ухапшен због постојања основа сумње да је као полицијски службеник МУП Републике Српске учинио кривично дело „Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела“ – рекли су у МУП Српске, наводећи иницијале осумњичени

Обављени су претреси у стану који користи Божовић и пронађен је пиштољ глок са избрушеним серијским бројем и припадајућим оквиром и муницијом, три панцира, мобилни телефон, новац, СИМ картица, лаптоп, као и други предмети који могу послужити у истрази. У стану које користи Миловановић пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

– О хапшењу Божовића обавијештен је дежурни судија суда БиХ, а хапшење Миловановић је обављено под надзором Окружног јавног тушилаштва Бањалука. У даљим активностима на подручју Бањалуке ухапшена су још два полицајца П. В. и Г. Р. – појаснила је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

/Српскаинфо/