ЗАПРИМЉЕНО 390 ПРИЈАВА КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА, ОД КОЈИХ 37 СА КОРИСНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА

351

Службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у мају су на телефонској линији “Кримоловци” и путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела регистровали укупно 390 пријава, од којих 37 са корисним информацијама.

На телефонској линији “Кримоловци” регистровано је укупно 299 позива, од којих је 17 било са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја, саопштено је из Сипе.

Путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљена је укупно 91 пријава, од којих је 20 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са дрогом, кријумчарењем оружја, злоупотребом службеног положаја, привредним криминалом и осталим кривичним дјелима.

Од укупног броја запримљених информација путем “Кримоловаца” и електронског обрасца, 30 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по седам је поступала и Сипа.

У мају је примљено 11 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем “Кримоловаца” или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Полицијски службеници Сипе дали су 60 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја “Кримоловци” – 080 020 505, наведено је у саопштењу.

/Глас Српске/