ЛАЖНЕ ДОЈАВЕ О БОМБАМА У ШКОЛАМА

311

Дојаве о постављеним експлозивним направама у Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу и Основној школи „Соколац“ биле су лажне, рекли су Срни директори ових школа.
Директор Средњошколског центра Дејан Боровчанин навео је да ће настава бити настављена од 9.00 часова.

Он је додао да је, након дојаве која је стигла на званични мејл школе, полиција извршила увиђај и утврдила да нема подметнуте експлозивне направе, те да је према инструкцијама ресорног министарства одлучено да рад у школи буде настављен.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је Срни да је на званични мејл ове школе јутрос око 3.00 часа стигла дојава да је постављена експлозивна направа, те да је полицијским увиђајем утврђено да је дојава била лажна.

Према његовим ријечима, наставе у првој смјени данас неће бити, а часови ће бити одржани у другој смјени.

У Средњој школи „28. јуни“ у Источном Сарајеву у току је противриверзиони преглед због дојаве о подметнутој бомби у овој школској установи због чега је настава обустављена, потврдио је Срни директор ове образовне установе Борис Брајовић.
Брајовић је навео да наставе неће бити док се за то не стекну услови.

У великом броју основих и средњих школа на подручју Полицијске управе Источно Сарајево упућен је мејл да је постављена бомба због чега су у току противдиверзиони прегледи.

Дојаве о постављеним експлозивним направама у основним школама „Пале“, „Србија“ и „Мокро“ на подручју општине Пале биле су лажне, изјавили су Срни директори ових школа.

Директор Основне школе /ОШ/ „Пале“ Александар Рајић навео је да су добили дојаву након чега су припадници Министарства унутрашњих послова детаљно прегледали објекат и утврдили да је дојава била лажна, па су ученици и радници враћени редовним активностима.

Радмила Веселиновић, директор ОШ „Мокро“, рекла је да је централна школа прегледана одмах по дојави и установљно да је све у реду, док су тренутно у току прегледи у подручним одјељењима Кадино Село, Хреша и Вучија Лука.

Директор ОШ „Србија“ Сања Марковић навела је да је полиција била на терену и да је све уредно.

/Срна/