ПАЉАНКА ФАЛСИФИКОВАЛА ДОКУМЕНТА ПА ДОБИЛА ПОСАО ВРИЈЕДАН 1,8 МИЛИОНА КМ

193

Слађана Ш. из Пала пријављена је тужилаштву због сумње да је као директор привредног друштва „Шпиц петрол“ у Палама у поступку јавних набавки више пута доставила лажна увјерења о измиреним пореским обавезама на основу чега је са шумским газдинствима закључила чак 43 уговора вриједна 1.802.816 КМ, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштили су да су против поменуте поднијели извјештај Окружном јавном тужилаштву.

Како су навели на терет јој је стављено злоупотреба у поступку јавних набавки и фалсификовање службене исправе.

За лице С.Ш. постоји основа сумње да је у току 2020. и 2021. године у својству директора привредног друштва у Палама у поступку јавних набавки у више наврата достављала лажна увјерења о измиреним пореским обавезама које су предвидене законима БиХ и РС. На тај начин комплетирана је документација и лажно приказано да су испуњени законски услови. Осумњичена особа утицала је на одлуке шумских газдинстава која послују у саставу ЈПШ Шуме РС Соколац и са истм закључила 43 уговора о извођењу радова укупне вриједности 1.802.816,18 КМ- наводи се у саопштењу полиције.

/Глас Српске/