ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ АМИРУ КУЈОВИЋУ ЗБОГ СТРАДАЊА СУПРУЖНИКА ХРШУМ

389

У Окружном суду у Источном Сарајеву данас је одржано прво рочиште против Амира Кујовића из Сарајева, који се терети за страдање супружника Данијеле и Дарија Хршум у саобраћајној несрећи коју је оптужени изазвао, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

Брачни пар Хршум страдао је на путу Пале-ЛЈубогошта, када је у њихов „ауди 3“ директно ударио у „мерцедес ГЛЦ 350“, којим је управљао Кујовић без важеће дозволе и са 0,41 промилом алкохола у крви.

У оптужницо се наводи да Кујовић није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосверским приликама и саобраћајним знацима. На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на час, возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара.

Несрећа се догодила 11. августа прошле године, а Окружни суд је оптужницу потврдио 29. априла ове године.

Почетак заказаних суђења два пута је одгађано, прво због болести судије, а 14. октобра, због Кујовићевог налаза у којем се наводи да је позитиван на вирус корона.

Медији су недавно објавили да је Кујовић у регистру новчаних казни имао више хиљада КМ неплаћених казни за разне прекршаје, углавном из области саобраћаја. Возачка дозвола му је одузета још 2014. године.

Наредно рочиште заказано је за 16. новембар.

/Срна/