ПРЕДЛОЖЕН ЈЕДНОМЈЕСЕЧНИ ПРИТВОР ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА ОПШТЕ ОПАСНОСТИ

286

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву упутило је Основном суду у Сокоцу приједлог за одређивање једномјесечног притвора мушкарцу чији су иницијали П.С. због сумње да је починио кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или екплозивних материја и изазивање опште опасности.
Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог и да ће боравком на слободи имати прилику утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, саопштено је из овог тужилаштва.

Мушкарац П.С. се сумњичи да је 18. септембра у једном угоститљском објекту на Палама пиштољем, за који нема оружани лист, испалио хитац у плафон, изазивајући тако опасност за живот људи.

Из Полицијске управе Источно Сарајево 20. септембра је саопштено да је полиција на Палама ухапсила четири лица осумњичена за физички напад, наношење повреда, напад на службено лице и друга кривична дјела, а пронађени су и одузети аутомобили „поло“ и „бе-ем-ве“, ватрено оружје и 58.400 евра.

/Срна/