УХАПШЕНА ЧЕТИРИ ЛИЦА, ЗА ЈЕДНИМ СЕ ТРАГА

383

Полиција је на Палама ухапсила четири лица, међу којима је и држављанин Словеније, док се за једним трага, осумњичена за физички напад, наношење повреда, напада на службено лице и друга кривична дјела, а пронађени су и одузети аутомобили „поло“ и „бмв“, ватрено оружје и 58.400 евра.

Ухапшена су лица чији су иницијали Т.П. са Пала, А.Ђ. из Србца, Е.Т. из Бихаћа и С.М, држављанин Словеније, док се за С.П. са Пала још трага, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Лица Т.П. и С.П. се сумњиче да су 18. септембра око 23.00 часова у угоститељском објекту на Палама физички напали Р.Г. са Пала нанијевши му тјелесне повреде, након чега је С.П. испалио хитац из ватреног оружја у плафон објекта.

Из полиције су навели да се Т.П. сумњичи да је физички напао полицијског службеника током вршења службене радње, а потом су се возилима којим су управљали Е.Т. и С.М, са којима се налазио и А.Ђ, удаљили у непознатом правцу.

„Брзом интервенцијом полицијски службеници проналазе лица и возила на Палама“, додају из полиције.

Приликом претреса возила „поло“, којим је управљао Е.Т, пронађен је револвер и пет комада метака калибра 38 специјал, а у возилу „бмв“, којим је управљао С.М, пронађено је 58.400 евра и четири мобилна телефона.

Полиција је оперативним радом дошла до сазнања да су ова лица користила апартман у хотелу на Јахорини који је претресен и у њему је затечен држављанин Словеније, код кога су пронађене и одузете двије пвц кесице марихуне и два мобилна телефона.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и у току је документовање предмета, након чега ће против осумњичених тужилаштву бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Против Т.П. биће достављен извјештај за почињена кривична дјела тјелесна повреда, напад на службено лице у вршењу службене дужности, против С.П. изазивање опште опасности, телесна повреда и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, против Е.Т. недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а против С.М. и А.Ђ. за сва надевена кривична дјела осумњичених, у вези са помагањем.

Лицима која су јуче ухапшена у току дана ће уз извјештај бити предата у даљу надлежност тужилаштва док се за С.П. још трага.

/Срна/