УХАПШЕНИ У АКЦИЈИ „МЕТ“ СУТРА ПРЕД ТУЖИОЦЕМ

299

Осам лица, ухапшених у акцији „Мет“ због сумње на производњу и продају дроге, биће сутра предато у надлежност окружном јавном тужиоцу, рекла је портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић.

Она је навела да су ухапшена лица чији су иницијали М.М. и А.Б из Источне Илиџе, Ф.Р. са Пала и пет лица са подручја Кантона Сарајево – А.Ј, Д.А, А.С, А.К. и Х.К.

Стокановићева је рекла новинарима да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, данас реализовали шестомјесечну акцију под кодним називом „Мет“ у којој је ухапшено осам лица осумњичених за кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

„Претреси су извршени на шест локација на подручју општина Источна Илиџа и Пале, те општине Нови Град у Кантону Сарајево. У реализацији ове акције учествовали су и припадници МУП-а Кантона Сарајево“, рекла је Стокановићева.

Према њеним ријечима, током претреса пронађена је мања количина опојних средстава, мобилни телефони и СИМ-картице, а у протеклих шест мјесеци у више наврата одузимана је одређена количина марихуане и спида.

Стокановићева је навела да су све активности вршене по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву и под надзором Окружног јавног тужилаштва у том граду.

/Срна/