ШЕСТОРО УХАПШЕНИХ У БАЊАЛУЦИ ПРЕДАТО ТУЖИЛАШТВУ БиХ

217

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су у надлежност Тужилаштва БиХ шест лица ухапшених данас на подручју Бањалуке у наставку акције „Транспортер“ усмјерене на борбу против организованог криминала повезаног са коруптивним кривичним дјелима и злоупотребом полицијских капацитета.

Акција је реализована координисаном сарадњом Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Тужилаштва БиХ, саопштено је из Тужилаштва.

Активности су усмјерене на шест лица осумњичених да су, као организатори и чланови организоване криминалне групе, дуже вријеме вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом дроге, као и кријумчарењем дроге из сусједних земаља ради репродаје у БиХ и даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља ЕУ.

На тај начин они су стицали незакониту имовинску корист, као и лица која су користећи службени положај, помагала осумњиченима да не буду откривени спречавањем доказивања и злоупотребом положаја или овлаштења.

Осумњичени су под истрагом због основане сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге, те кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и спречавање доказивања.

Они ће бити испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљим активностима.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је шест лица ухапшено на подручју Бањалуке због организованог криминала у наставку акције „Транспортер“, међу којима су два полицијска службеника која ће бити суспендована и против њих покренут дисциплински поступак.

/Срна/