ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић: За капиталне инвестиције око три милиона КМ

440

Општина Источна Илиџа издвојила је из овогодишњег буџета око три милиона КМ за капиталне пројекте, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Маринко Божовић.

Божовић је навео да су у току радови на саобраћајници која ће повезати насеља Кула и Которац, као и изградња водоводне мреже на овом подручју јер је садашњи капацитет водовода веома мали.

Он је додао да је у току изградња водоводне мреже према Грабским млинима, за шта је у буџету обезбијеђено око 350.000 КМ.

„Заједно са Водоводом и општином Источно Ново Сарајево учествујемо у реализацији овог пројекта, чиме ће бити омогућено довођење 25 литара воде у секунди на простор Источне Илиџе, односно цијелог Источног Сарајева“, појаснио је Божовић.

Према његовим ријечима, тренутно се ради парк код Цркве Светог Василија Острошког на Вељинама, потписан је уговор са извођачем за унутрашње уређење спомен-капеле на Вељинама и очекује се почетак постављања ограде око цркве, а све уз благослов НЈеговог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

Он је подсјетио да је недавно потписан уговор о изградњи канализационе мреже према пословној зони Муљиште, а радови на мосту „Плави анђели“ су у завршној фази и у наредих мјесец дана ће бити завршен и повезан са дијелом Аеродромске улице.

„Осим инвестиција које ради општина, велики број инвеститора је почео изградњу, прије свега, пословних објеката“, рекао је Божовић и додао да се тренутно граде два пословна објекта, а један од њих ће бити отворен 26. августа.

Он је најавио да ће у септембру почети санирање дијела корита Касиндолске ријеке од моста у Равногорској улици до моста код Основне школе „Јован Дучић“.

/Срна/