ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић потписао споразум о братимљењу са двије нишке општине

460

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић објавио је на својој Фејсбук страници, након посјете Нишу, да су Источна Илиџа и град Ниш  још од ратних дана повезани нераскидивим нитима. Срце свога града, љубав и подршку његових становника у ратну Илиџу донио је доктор Миодраг Лазић, како су га Илиџанци прозвали илиџански Лаза, а љубав и пријатељство према Нишу и Нишлијама су наставили не само наши ратни ветерани већ и они који су тих година били дјеца, и они који су тих тешких година тек угледали свијет, навео је Божовић.

„Нашег доктора Лазе више нема, отишли су и неки прекаљени борци, наши храбри ветерани… Остају најљепша сјећања и најдубља захвалност за њихова дјела. Остају они који памте, и они који тек уче шта је Ниш Источној Илиџи. Остаје пријатељство прошлих генерација као завјет будућим,“ написао је Божовић.

Божовић је нагласио да је круна пријатељске љубави – братимљење Источне Илиџе и нишких градских општина Црвени крст и Пантелеј која је озваничена поводом Дана Општине Пантелеј и крсне славе, Cветог Пантелејмона, у Нишу, 8. августа 2021.

Том приликом су, навео је Божовић, представницима братских општина уручени пригодни дарови у знак сјећања на братимљење двију нишких општина и општине Источна Илиџа. Ријеч је о дjелу непроцјењиве духовне вриједности – „Сарајевски препис 3аконоправила Светог Саве из XIV вијека“, који је уручен са надом да ће дух светосавља увијек бити спона три општине, што је и написано у посвети:

„Драга наша браћо и сестре!Овај скромни дар изузетне духовне и моралне вриједности израз је захвалности за љубав и подршку коју нам несебично дарујете. Нека вас мудра Савина ријеч увијек подсјећа да с друге стране Дрине, у херојској Источној Илиџи, имате искрене пријатеље, оне који ће заједно са вама увијек ходити Савиним путем.

У Нишу,љета господњег 2021.“