ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић потписао уговоре о помоћи вишечланим породицама

433

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговоре са 24 породице са четворо и више дјеце из ове локалне заједнице, које ће током 12 мјесеци добијати по 100 КМ.

Божовић је изразио наду да ће корисницима овакав вид помоћи бити од користи, додајући да се наведене активности реализују у оквиру мјера пронаталитетне политике ове општине.

Он је напоменуо да другу годину заредом општина суфинансира и трошкове боравка дјеце у предшколским установама, те да је на годишњем нивоу за ту намјену планирано око 110.000 КМ.

„Када су у питању трошкови боравка дјеце у вртићима, потписали смо уговоре са 76 породица. Ријеч је о суфинасирању трошкова боравка дјеце у вртићу у износу од 100 КМ за прво дијете, односно додатних 100 КМ за друго дијете. Средства су планирана у буџету, а на мјесечном нивоу тај износ је нешто мањи од 10.000 КМ“, изјавио је Божовић.

Мајка шесторо дјеце Миланка Васић истакла је да им ова помоћ од 100 КМ мјесечно много значи, те захвалила општинском руководству на томе, додајући да и она и супруг раде, али да су трошкови за живот велики.

Љиљана Симанић, мајка четворо дјеце, од којих су троје школарци, истакла је да је оваква помоћ веома значајна за вишечлане породице.

„И те како нам је важна ова помоћ од општине и ово је већ друга година заредом да потписујемо уговор“, рекла је Симанићева, која је и предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце „Дјеца су нам будућност“.

/Срна/