ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић: Развој општине биће настављен

333

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић поручио је данас на обиљежавању 30 година општине и њене крсне славе – Светог великомученика Георгија да се наставља развој ове локалне заједнице како би сарајевски Срби, који су преживјели голготу, коначно могли да се скрасе.

Божовић је навео да то подразумијева ширење и стварање нових пословних зона, односно улагање новца у инфраструктуру у пословним зонама, што је приоритет, као и отварање нових радних мјеста.

Истичући бројне успјешне пројекте који су реализовани у протеклих годину дана, Божовић је нагласио да увијек може боље и да ће се трудити да будуће вријеме буде употпуњено корисним и позитивним пројектима.

„Желимо да испунимо мисију коју смо себи зацртали, а то је да се сарајевски Срби који су преживјели велику голготу, коначно скрасе и имају савремено и модерно мјесто за живот“, рекао је Божовић.

Он је честитао свим заслужним грађанима општине којима су на синоћ одржаној свечаној академији уручена највећа општинска признања, изражавајући понос на њихове успјехе који се, како је рекао, огледају кроз њихова дјела.

Славском обреду у ресторану „Кула“, осим представника локалне заједнице, присуствовали су и бројни гости, међу којима и представник Амбасаде Србије у БиХ.

Замјеник предсједника градске општине Пантелеј из Ниша Драган Павловић рекао је Срни да је невјероватно шта је све народ на овим просторима поднио, у каквим условима су опстали и шта су све успјели да направе.

Он је нагласио да је на синоћ одржаној свечаној академији на њега посебан утисак оставио филм који је „дотакао све што је народ са ових простора преживео и који је три пута изнова почињао живот“.

„То је велики успех и нека свима служи као показатељ и звезда водиља како целокупан наш народ треба да ради и живи“, истакао је Павловић.

Он је додао да му је је изузетна част што је позван да данас присуствује обиљежавању 30 година Источне Илиџе и њене крсне славе.

Међу гостима био је и начелник општине Билећа Веселин Вујовић, који је дошао да пожели срећну славу братској Источној Илиџи, са којом изузетно добро сарађује, као и свим њеним грађанима.

Обиљежавање Ђурђевдана почело је јутрос служењем литургије у Храму Нерукотвореног образа Христовог на Кули.

/Срна/

Фото: Катера