ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић: Стање стабилно, комисије за процјену штете на терену

367

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је стање на подручју општине, након поплаве, стабилно, а комисије за процјену штете су изашле на терен и пописују претрпљену штету, како на приватним, тако и на јавним објектима.

Божовић је изјавио Срни да је тренутно стање на ријеци Жељезници, Касиндолској ријеци и Тилави добро и да нема опасности од поплава те да је за сада санирано све што су бујице направиле.

„Екипе су на терену, велики багери се налазе у ријеци Жељезници, санирају штету у Улици Друге сарајевске бригаде, покушавају да санирају и спријече ерозију обале око моста Ратко Мочевић“, навео је он.

Када је ријеч о Касиндолској ријеци, Божовић каже да су три велике машине у кориту ријеке и скидају оно што је остало од наноса – трупци, велика стабла, велико камење, да би се припремили за нову кишу од, како је најављено, 100 литара по метру квадратном.

Божовић је нагласио да је на подручју општине уредно водоснабдијевање, али да воду треба прокувати, те да је уредно и напајање електричном енергијом.

Он је рекао да се данас не одржава настава у основној школи „Јован Дучић“, али да прате ситуцију и да би сутра, ако буде све у реду, а у координацији са ресорним министарством, настава требала да почне.

Божовић је додао да се у осталим школама настава одвија редовно.

/Срна/