ИСТОЧНА ИЛИЏА- „Дани Касиндолског батаљона“ од 25. јуна до 4. јула

709

У Источној Илиџи од 25. јуна до 4. јула биће одржана традиционална 20. манифестација „Дани Касиндолског батаљона“, у знак сјећања на 99 припадника тог батаљона који су положили живот у темеље Републике Српске.

Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да је централни догађај ове манифестације традиционални поход на Кланац, мјесто гдје су страдали први борци овог батаљона, који је планиран за 27. јун, док ће у суботу, 3. јула, у 9.00 часова код Спомен-обиљежја у Касиндолу бити служен помен свим погинулим борцима.

Маунага је истакао да се на овај начин одаје почаст погинулим припадницима Касиндолског батаљона.

Он је истакао да ће у суботу, 3. јула, Борачка организација „Илиџански борац“ организовати пријем за породице погинулих бораца, а у спортском дијелу манифестације биће одржан меморијал „Бошко Вујадин“ за сениоре, турнир у малом Фудбалу „Данко Ремић“ за пионире, као и турнир у стоном тенису.

Турнир се организује под покровитељством Општинске борачке организације „Илиџански борац“ и носи име по команданту Интервентног вода и Касиндолског батаљона Бошку Вујадину.

„Као и сваке године, културним и спортским манифестацијама у оквиру Дана Касиндолског батаљона желимо скренути пажњу народу да се неке ствари не смију заборавити“, рекао је Маунага.

/Срна/