ИСТОЧНА ИЛИЏА – ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Пакетићи за 510 малишана из вртића у двије општине

533

Организатори „Никољданских свечаности“, које ће бити одржане сљедеће седмице у Источном Сарајеву, позвали су хумане људе и привреднике са подручја града да их подрже, да би обезбиједили слаткише за новогодишње пакетиће за 510 малишана који иду у вртиће у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.

„Никољданске свечаности“ први пут заједнички организују Центар за културу и информисање Источна Илиџа, општинска организација Црвеног крста и Културни центар Источно Ново Сарајево.

Секретар општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је да планирају да посјете свих шест обданишта на подручју двије општине, у која иде 510 дјеце.

„Позивам све људе добре воље са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, па и шире, који могу да нас подрже, да нам помогну у обезбјеђивању слаткиша како бисмо обрадовали наше најмлађе“, рекао је Скакавац.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да ће у четвртак, 16. децембра у Културном центру Источно Ново Сарајево бити одржана пројекција филмова за дјецу основних школа.

Према његовим ријечима, у петак 17. децембра, од 10.00 часова планирана је посјета обдаништима на простору општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево и подјела пакетића.

Истог дана, у 18.00 часова предвиђена је промоција књига књижевника и пјесника Маје Ковачевић из Краљева, самохране мајке једанаесторо дјеце, која је и аутор четири романа за дјецу и већег броја духовних пјесама.

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић рекао је да је локална заједница подржала ову активност, те да би требало да имају континуитет у одржавању.

Шеф кабинета начелника општине Источно Ново Сарајево Дејан Ромић нада се да ће „Никољданске свечаности“ постати традициона манифестација, напомињући да се, нажалост, све мање средстава улаже у културу и културна дешавања.

„Ово је, ипак, један лијеп примјер сарадње у двије општине. У плану је да се организује и манифестација Дани Даре Секулић, затим низ пригодних манифестација поводом новогодишњих празника и подјеле пакетића“, истакао је Ромић.

/Срна/