ИСТОЧНА ИЛИЏА – ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Уручене књиге ђацима успјешним на такмичењима из физике

524

Представници Електротехничог факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву данас су подијели књиге „Предавања из физике“ ученицима средњих школа са подручја Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе који су остварили запажене резултате на такмичењима из из овог предмета.

Продекан за наставу на ЕТФ-у Срђан Лале рекао је да ће укупно наградити 27 ученика средњих школа од Требиња до Добоја, а да су данас књиге Техничког факултета Универзитета у Београду добили ученици Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева и Средњошколског центра „Источна Илиџа“.

„На овај начин желимо показати да ми као институција пратимо и подржавамо рад младих и успјешних људи“, истакао је Лале и додао да талентованим и вриједним ученицима треба посветити више пажње, али и другима који кроз ваннаставне активности улажу доста труда.

Декан ЕТФ-а Божидар Поповић рекао је новинарима да треба подржати вриједне и марљиве ученике који трудом и знањем успијевају да остваре животне циљеве.

Он је навео да су ову акцију подржали општина Источна Илиџа, те издавачка кућа из Београда „Акадамска мисао“, а нада се да ће се укључити већи број локалних заједница и привредних субјеката када буду организовали сличне акције.

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић истакао је да је општина подржала ову активност, јер је ријеч о ученицима који су показали одлично знање и постигли завидне резултате из физике.

Он је додао да општина Источна Илиџа подржава рад Универзитета у Источном Сарајеву и факултета у његовом саставу који се налазе на овом простору, као и студенте којима додјељује стипендије.

Професор физике у Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Милош Спасојевић захвалио је ЕТФ-у, истакавши како му је драго да се неко сјетио најбољих ученика који ће, како каже, можда у будућности мијењати земљу, па можда и цијело човјечанство.

Ученица четвртог разреда Средњошколског центра „Источна Илиџа“ Маја Голијанин, која је освојила треће мјесто на регионалном такмичењу из физике, каже да им овакви гестови пуно значе и захвалила је ЕТФ-у на овом гесту.

/Срна/