ИСТОЧНА ИЛИЏА- Лана Лубура иде на EYOF

296

Џудисткиња Фамоса, Лана Лубура, наступиће на Европском олимпијском фестивалу младих (EYOF) у словачкој Банској Бистрици.

Пред талентованом џудисткињом из Источног Сарајева је до сада можда и највећи изазов у каријери, а на сам пласман на ово такмичење је јако поносна.

– Прије свега, поносна сам што сам се изборила за учешће на EYOF. Припреме трају већ дужи временски период и припремала сам се на различитим тренинг камповима. Прије свега, желим да се захвалим свом тренеру и клупским колегама који су ми помогли да се што боље припремим, рекла је за портал sportdc.net Лана Лубура.

По форми и репутацији Лана је и један од фаворита за медаљу, али она жели само што бољи пласман.

– EYOF је једно од већих такмичења за које сам се изборила. Чекају ме тешке и напорне борбе. Будући да сам се добро припремила очекујем и да ћу добро да одрадим такмичење и да ћу се вратити кући са што бољим резултатом. 

Иза Лане је неколико добрих резултата, посљедње је балканска бронза у сениорској конкуренцији, гдје се са искуснијим ривалкама успјела изборити на најбољи начин.

– У претходна два мјесеца учествовала сам на Европском првенству гдје сам се пласирала на седмо мјесто, као и на разним европским куповима гдје сам остваривала значајне резултате. Прошли викенд сам на сениорском Балканском првенству освојила треће мјесто. Након EYOF очекује ме још великих такмичења, Балканско првенство за кадете, као и Свјетско првенство за кадете.

Лана се бори у категорији преко 78 килограма, а она је на распореду посљедњег дана индивидуалних борби, 29. јула. 

/Катера, спортдц.нет/