ИСТОЧНА ИЛИЏА- На локацији аутобуске станице требало би да буде изграђен вртић

688

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа једногласно су данас усвојили одлуку о приступању изради регулационог плана за дјечији вртић који би требао да буде изграђен на локацији садашње Аутобуске станице Источно Сарајево.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је новинарима након сједнице да ће у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево бити покренута иницијатива да се Аутобуска станица измјести на примјеренију и мању локацију, с обзиром на то да постојећа станица заузима велики неискориштен простор.

На данашњој сједици усвојене су и одлуке о приступању изради регулационих планова „Црква – парк Војковићи“ и „Спортски центар Војковићи“, те одлуке о приступању изради измјена и допуна дијела регулационог плана Вељине – „Вељине југ-центар“ и плана „М18 – Добриња један“.

Одборници су усвојили одлуке о разрјешењу вршилаца дужности пет начелника општинских одјељења, те одлуке о њиховом именовању за начелнике.

Божовић је рекао да је усвојена и одлука о реалокацији 100.000 КМ од дугорочног кредита који је намијењен за куповину простора за смјештај јавних предузећа и установа.

„Овом одлуком 100.000 КМ, које су дио дугорочног задужења, а које нису утрошене биће пренамијењене и утрошене за опремање објеката у којима ће бити смјештена јавна предузећа и установе“, навео је Божовић.

Усвојена је и одлука о краткорочном кредитном задужењу у износу од 250.000 КМ за превазилажење текућих проблема ликвидности, с обзиром на то да су на почетку године смањени непорески приходи у општински буџет.

Божовић је напоменуо да је ријеч о одлуци која је усвојена у децембру прошле године, а није спроведена у року, па је та стављена ван снаге и усвојена нова.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Милош Голијанин сматра да су начелници одјељења на мандатни период од четири године требали бити именовани одмах, а не да се на готово свакој сједници доносе одлуке о њиховом разрјешењу, па поновном именовању истих људи, што је оптерећивало рад Скупштине.

Голијанин је подсјетио да је идеју о градњи дјечијег вртића на подручју ове општине покренуо СНСД, који је на једној од протеклих сједница то предложио кроз амандманске процедуре које скупштинска већина није узела у разматрање.

Он је додао да му је драго да је једна од идеја одборника СНСД-а успјела ући у планове општинске администрације.

„Скренуо сам пажњу, да је начелник Божовић прије доношења одлука везаних за вртић прво требао разговарати са руководством Градске управе Источно Сарајево. Требало је да изађе пред нас са одређеним информацијама на који начин град намјерава да ријеши проблем измјештања Аутобуске станице“, нагласио је Голијанин.

Голијанин је изразио наду да се реализација планова у вези са изградњом вртића неће одужити јер начелник претходно није разговарао са људима из Градске управе.

/Срна/