ИСТОЧНА ИЛИЏА- Општина финансира пројекат расвјете на стадиону ФК Славија

490

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић и представници ФК “Славија” данас су, полазећи од заједничког интереса за унапређење спорта и спортске инфраструктуре у Источном Сарајеву, а да би се створили услови за организацију спортских такмичења локалног, регионалног и међународног значаја, потписали Споразум о финансирању израде Главног пројекта “Расвјета стадиона ФК Славија”. 

Предмет овог споразума је финансирање израде Главног пројекта “Расвјета стадиона ФК Славија”, Источно Сарајево, како би се испунили услови које је прописала Европска кућа фудбала (УЕФА) за организовање U17 Европског првенства у фудбалу за жене 2022. године. 

Обавезе ФК “Славија” су да, у року од 30 дана, изврши избор извођача радова, да након потписивања Уговора са изабраним извођачем исти достави Општини Источна Илиџа, те да средства која буду уплаћена од стране општине буду утрошена искључиво за плаћање Главног пројекта. 

Општина се обавезује да, на основу Споразума и Уговора са главним извођачем, одобри и исплати средства у складу са динамиком предвиђеном у Уговору. 

/општина Источна Илиџа/