ИСТОЧНА ИЛИЏА- Отворен Меморијални турнир „Бошко Вујадин“

419

Меморијални турнир „Бошко Вујадин“ почео је синоћ у Источној Илиџи у оквиру манифестације „Дани Касиндолског батаљона“, а учешће је узело 16 екипа.

Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да је генерални покровитељ турнира општина Источна Илиџа, а да су на отварању играле екипе „Касиндо“ и „Ветерани Касиндола“.

Он је нагласио да ће турнир бити игран наредних седам дана.

Маунага је нагласио да је на Видовдан, велики српски празник, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић отворио и спортски центар у Касиндолу.

Према његовим ријечима, овогодишњи турнир је први који ће се играти са новом подлогом на терену Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу.

Он је најавио да ће наредна два дана бити одржан и турнир у малом фудбалу „Данко Ремић“ за пионире.

Маунага је подсјетио да је традиционална 20. манифестација „Дани Касиндолског батаљона“, као знак сјећања на 99 припадника тог батаљона који су положили живот у одбрани Републике Српске, почела званично походом на Кланац, мјесто гдје су страдали први борци овог батаљона.

Он је истакао да ће у суботу, 3. јула, у 9.00 часова код Спомен-обиљежја у Касиндолу бити служен помен свим погинулим борцима.

„На овај начин се одаје почаст погинулим припадницима Касиндолског батаљона“, нагласио је Маунага.

Маунага је најавио да ће у суботу, 3. јула, Борачка организација „Илиџански борац“ организовати пријем за породице погинулих бораца.

/Срна/