ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подршка за куповину школског прибора

369

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је данас одлуке за набавку школског прибора укупне вриједности 17.000 КМ за 102 породице са троје и више дјеце.

„Ове године је надлежно министарство донијело одлуку да ће уџбеници које је раније набављала општина Источна Илиџа за наше суграђане бити бесплатно додијељени. Да не би прекидали традицију подршке, одлучили смо да овим породицама ове године помогнемо у набавци школског прибора“, рекао је Божовић новинарима.

Он је изразио наду да ће породице са троје и више дјеце имати користи од средстава, која ће се већ сутра наћи на рачунима корисника.

Божовић је подсјетио да од 2017. године општина Источна Илиџа, спроводећи пронаталитетну политику, у континуитету пружа подршку породицама са троје и више дјеце финансирањем трећег покушаја вантјелесне оплодње, суфинансирањем трошкова боравка у вртићима.

„То је подршка наше локалне заједнице суграђанима који су се у овим трешким временима одлучили да имају троје и више дјеце“, рекао је Божовић.

Начелник Источне Илиџе сматра да би и друге локалне заједнице требале да прате позитиван примјер који спроводи ова локална заједница.

/Срна/