ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подјела новогодишњих пакетића за 800 малишана

385

Око 800 малишана са подручја Источне Илиџе добити новогодишње пакетиће у четвртак, 15. децембра, у оквиру манифестације „Никољданске свечаности“.

Традиционалну подјелу пакетића за дјецу рођену од 1. јануара 2017. године организују општина Источна Илиџа и Центар за културу и информисање ове локалне заједнице.

Директор Центра за културу Божидар Новаковић рекао је новинарима да ће подјела пакетића дјеци у три предшколске установе са подручја општине бити уприличена у пријеподневним часовима, док ће за дјецу која не иду у вртић пакетићи бити уручени истог дана у 17.00 часова у Спортској сали у Касиндолу.

„Као и прошле године, наши малишани ће имати прилику да виде спектакл који ће приредити глумац Дјечијег позоришта Републике Српске Саша Терзић, који ће приказати лик и дјело Светог Николе. Планирано је да кочија са Светим Николом прође улицама наше општине, а дјеца ће имати прилику да се друже са њим“, нагласио је Новаковић.

Новаковић је напоменуо да је у складу са православном традицијом одлучено да пакетиће не дијели Деда Мраз, већ Свети Никола.

Он је додао да ће малишани који не буду у прилици да присуствују подјели пакетића исте моћи да преузму у просторијама Црвеног крста Источна Илиџа од петка, 16. децембра, од 9.00 до 13.00 часова.

Родитељи приликом преузимања пакетића треба да понесу неки од идентификационих докумената дјетета, док за дјецу у вртићима то није потребно.

/Срна/