ИСТОЧНА ИЛИЏА- Поништена одлука о додјели земљишта „Фамосу“ за изградњу насеља

613

Скупштина општине Источна Илиџа поништила је данас одлуку којом је 1996. године предузећу „Фамос“ бесплатно додијељено земљиште за изградњу стамбеног насеља, а што до данас није реализовано.

Одборници су данас једногласно усвојили ову одлуку, а ријеч је о простору иза Трга Мирослава Берјана, на локалитету Шкрбино поље.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је новинарима да је ова општина 1996. године за потребе изградње Српског Сарајева, а на захтјев повјереништва града, додијелила огромне површине земљишта одређеним привредним субјектима на подручју општине.

„По истом принципу је додијељено земљиште за изградњу насеља Младичко поље и Шкрбино поље за изградњу стамбеног насеља Соко. Дио тог земљишта није приведен крајњој намјени и на данашњој сједници те одлуке су стављене ван снаге. Те парцеле ћемо кроз поступак путем Републичке геодетске управе вратити у власништво општине Источна Илиџа“, рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, дио ове парцеле претходни власник од којег је бивша држава откупила земљиште успио је поново да укњижи на себе, пошто општина није имала доказ да је исплаћено.

Божовић је нагласио да је неопходно покренути поступак и заштитити интересе грађана и власништво општине.

/Срна/