ИСТОЧНА ИЛИЏА- Поставити привремену кружну саобраћајницу на раскрсници Кула

401

Форум за безбједност грађана Источне Илиџе једногласно је усвојио закључак којим ће се од предузећа „Путеви Републике Српске“ затражити сагласност за постављање привремене кружне саобраћајнице на раскрсници Кула, односно, на споју улица Војводе Радомира Путника и Равногорске.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да би ова раскрсница функционисала до привођења крајњој намјени главног пројекта руте „Сето два бе“, која повезује Сарајево и Фочу.

„Тренутно радимо на идејном рјешењу привременог кружног тока. Планирамо да га представимо и видимо да ли ће ефикасније ријешити безбједносне проблеме који се појављују на овој раскрсници. Ту мислим на честе саобраћајне незгоде и огромне гужве које су присутне на овој раскрсници, посебно викендом“, изјавио је Божовић Срни.

На сједници је констатовано да ће ускоро у рад бити пуштен стационарни радар у Улици Касиндолског батаљона, гдје је ограничење брзине подигнуто са 40 на 50 километара на час.

Божовић је појаснио да је постављање радара на овој дионици било неоходно због великог броја саобраћајних несрећа са смртним исходима.

Када је ријеч о контроли рада угоститељских објеката, на чије се непоштовање радног времена грађани често жале, констатовано је да општинска Комунална полиција нема капацитете да свакодневно контролише ове објекте, те да ће им у томе помоћи припадници Станице полиције Источна Илиџа.

Божовић је навео да ће полицајци, уколико неки од објеката затекну да ради мимо радног времена, достављати записнике и забиљешке о томе Комуналној полицији, која ће адекватно реаговати.

Он је поручио да ће притужбе грађана на продужен рад угоститељских објеката на овај начин бити ријешене.

Када је ријеч о општем стању безбједности на подручју општине Источна Илиџа, Божовић је истакао да је оно задовољавајуће захваљујући сарадњи Општинске управе са Полицијском станицом и Станицом за безбједност саобраћаја Источно Сарајево.

/Срна/