ИСТОЧНА ИЛИЏА- Прве „Васкршње радости“ за основце

322

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа је први пут поводом Васкрса организовала манифестацију „Васкршње радости“, у којој је учествовало више од 100 ученика основних школа те локалне заједнице.

У манифестацији су учествовале основне школе „Петар Петровић Његош“, „Алекса Шантић“ и „Јован Дучић“.

Предсједник Општинске организације Црвеног крста Ранко Скакавац рекао је Срни да се на конкурс за најбољи литерарни и ликовни рад о теми Васкрса, који је расписан прије мјесец дана, пријавило више од 120 ученика, те да је жирију било веома тешко да изабере најбоље радове.

Он је навео да је жири оцјењивао и тематске штандове које су школе припремиле поводом Васкрса.

Изабрана су и три најљепше обојена јаја, а услиједило је и такмичење за избор најтврђег јајета у којем је учествовало око 60 ученика.

– На крају смо припремили изненађење за све учеснике, а то је такмичење у ношењу јајета у кашици, са 20 ученика, што је изазвало одушевљење присутних – изјавио је Скакавац и додао да су сви такмичари добили дипломе и слаткише које је за њих припремио Црвени крст.

Он је истакао да је намјера Црвеног крста да ова манифестација прерасте у традиционалну, те да ће наредне године укључити сва обданишта са подручја Источне Илиџе и друга дјечија удружења која буду жељела да учествују. 

/Срна/