ИСТОЧНА ИЛИЏА- Предузеће „Услужни сервис“ привремени управник у зградама које немају заједнице етажних власника

1266

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић донио је одлуку којом новоосновано Јавно предузеће „Услужни сервис“ именује привременим управником за етажне власнике, односно стамбене зграде које немају регистровану заједницу етажних власника /ЗЕВ/.

Одлука је донесена на основу Закона о одржавању зграда, Статута општине Источна Илиџа и Закона о локалној самоуправи Републике Српске с циљем подизања квалитета живота у стамбеним зградама.

Одлука о оснивању предузећа „Услужни сервис“ донесена је 26. фебруара на сједници Скупштине општине Источна Илиџа.

Божовић је тада изјавио да ће се ово предузеће, за којим постоји велика потреба грађана, бавити пословима везаним за заједнице етажних власника, заједничке просторе, као и одржавањем свих стамбених и пословних објеката на подручју Источне Илиџе.

„Јавно предузеће Услужни сервис организовано је као акционарско друштво затвореног типа и оно ће у наредном периоду запослити 15 до 20 радника из наше општине занатских занимања, с обзиром да се ради о пословима инвестиционог одржавања објеката, кровова и фасада. Оно ће бити самоодрживо и неће бити претјераног запошљавања и нагомилавања администрације“, појаснио је тада Божовић.

/Срна/