ИСТОЧНА ИЛИЏА- Пријем за ученике генерације и вуковце

221

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић организовао је данас пријем за ученике генерације, вуковце и ученике који су освојили награде и признања на школским такмичењима у школској 2022/23. години из основних и средње школе са подручја ове локалне заједнице.

Божовић је изјавио новинарима да је пријем организован за 59 ученика којима су уручени пригодни поклони, те додао да је ово прилика да додатно скрену пажњу да је знање јако битно, као и улагање у младе генерације.

„Општина Источна Илиџа користи сваку прилику да нашим најмлађим суграђанима, нарочито онима у предшколским, основним и средњим школама, увијек изађе у сусрет кроз организовање и суфинансирање школа у природи, екскурзија, али и кроз набавку школског прибора и материјала“, истакао је Божовић.

Он је додао да покушавају помоћи и основним, али и средњој школи, као и другим јавним установама које се баве образовањем на подручју града Источно Срајево и универзитету у овом граду.

Божовић је напоменуо да општина традиционално на крају школске године организује пријем за ученике основних и средње школе који су остварили запажене резултате у учењу, али и ваннаставним активностима.

Ученик генерације Средњошколског центра Источна Илиџа Михајло Голијанин рекао је да је током школовања научио како да распореди вријеме када је у питању учење, али и ваннаставне активности.

„Са добром расподјелом времена све се може постићи. Зависно од обавеза организовао сам се колико дневно је потребно да учим, а учио сам ради себе и своје будућности и наставка образовања. Планирам да упишем Факултет техничких наука у Новом Саду“, додао је Голијанин.

Ученик генерације у Основној школи „Петар Петровић Његош“ Јован Сладоје сматра да је знање велико богатство, које му нико не може одузети, те да је то и био разлог због којег се током протеклих девет година трудио и учио, а тако планира да буде убудуће.

„Уз прикладан распоред могуће је добро се организовати и редовно извршавати све обавезе како школске, тако и ваннаставне“, истакао је Сладоје, додајући да планира да упише информационе технологије у Средњој школи „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву.

Ученик Основне школе „Петар Петровић Његош“, носилац дипломе „Вук Караџић“, Милица Капетина истакла је да је првенствено учила због себе, јер ће, како каже, стеченим знањем моћи да оствари велика постигнућа, а планира да упише општи смјер гимназије.

Ученици генерације у Основној школи „Алекса Шантић“ у Војковићима је Анастасија Шеховац, а у Основној школи „Јован Дучић“ у Касиндолу Анка Вујадин.

/Срна/

Фото: Катера