ИСТОЧНА ИЛИЏА- Служен помен доктору Миодрагу Лазићу

334

У Храму Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи јуче је служен помен доктору Миодрагу Лазићу, који је преминуо на тај дан 2020. године и том приликом истакнуто да ће се његово име помињати све док куца срце српских бораца Илиџанаца.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да се не може заборавити доктор Лазић, посебно на дан када се упокојио и када је његова душа прешла у Царство небеско.

„Поменом показујемо да ми, становници Источне Илиџе, српске општине Илиџа, која је успостављена прије 30 година нисмо заборавили једног од доктора који је дао немјерљив допринос за стварање ове општине“, истакао је Божовић.

Предсједник Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац поручио је да ће се доктор Лазић помињати на овом подручју све док куца срце српских бораца Илиџанаца.

Шеховац је подсјетио да шеталиште у Источној Илиџи носи назив по доктору Лазићу, те да ће ту бити постављена и његова биста као вјечни подсјетник на овог великог човјека.

Ратни хирург Миодраг Лазић преминуо је 14. априла 2020. године, у 65. години. Био је директор Ургентног центра у Нишу, а као добровољац је дошао у редове Војске Републике Српске током одбрамбено-отаџбинског рата.

Као хирург учествовао је и у пробоју коридора у јуну 1992. године, а потом се јавио у ратну болницу „Коран“ на Палама. Један је од оснивача ратне болнице „Жица“ у Блажују код Сарајева, на самој линији фронта.

Остао је тамо пуних 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, гдје је обавио више од 3.500 операција.

/Срна/