ИСТОЧНА ИЛИЏА- Срђан Лучић ученик генерације СШЦ „Источна Илиџа“

486

ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ испраћа још једну генерацију матураната, а ове школске 2020/21. године ученик генерације је Срђан Лучић.

  • Онај који задржи скромност и пријемчивост, а при томе увијек буде најбољи или међу најбољима, представља право охрабрење и покриће за једно надање да ће човјек достојанствено и достојно опет корачати свијетом. Такав је наш ученик генерације – истакли су из СШЦ „Источна Илиџа“.

У школи наглашавају да Срђану, најбољем ученику, математичару, физичару, музичару, спортисти и увијек насмијаном младићу желе све најљепше у наставку живота и школовања.

Биографија


Срђан Лучић је рођен у Источном Сарајеву 21. 2. 2002. год. Завршио је Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи 2017. године, као носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације.

Упоредо са основном школом похађао је и Школу за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, одсјек гитара, коју је такође завршио као носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације.

По завршетку основне школе, своје образовање је наставио у ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“, гдје је истовремено похађао гимназију – општи смјер и средњу музичку школу – смјер музички извођач (гитариста).

Добитник је признања „Вук Караџић“ и проглашен је за ученика генерације.

Поред оствареног одличног успјеха, у току свог цјелокупног школовања учествовао је на преко 100 такмичења.Такмичио се из многих области, које укључују: математику, физику, програмирање, стране језике, гитару, камерну музику и теоретске музичке дисциплине, од школског до интернационалног нивоа. Вишегодишњи је учесник кампова и школа математике, физике и програмирања за надарене ученике. Активно је учествовао у раду разних ученичких организација, музичке секције, а обављао је и функцију предсједника Савјета ученика.

Освојио је преко 80 награда на такмичењима, од којих се посебно истичу: првак Републике Српске у програмирању, вишеструки побједник регионалних и републичких такмичења, добитник бројних лауреатских, првих и других награда на републичким и интернационалним музичким такмичењима.

Активно се бави кошарком и пливањем. Освојио је бројне награде на разним спортским такмичењима.

У току свог школовања наступао је на преко 120 концерата, културних и хуманитарних манифестација и био гост разних радијских и ТВ емисија. Бави се компоновањем и аутор је неколико композиција класичне музике за гитару.

/Катера/