ИСТОЧНА ИЛИЏА- Стадион Фамоса добија име по Бранислaву Лубури

363

На сједници Скупштине Фудбалског клуба „Фамос“ јуче је покренута иницијатива, да се стадион овог клуба преименује у Стадион „Бранислав Лубура“, у част човјека који је један од најзаслужнијих за постојање данашњег „Фамоса“.

Иницијативу, која је упућена на приједлог начелника Општине Источна Илиџа, Маринка Божовића, Скупштина клуба је једногласно усвојила. Приједлог за промјену имена стадиона прослијеђен је на разматрање Скупштини Општине Источна Илиџа, која ће на првој сљедећој сједници одлучивати о тој иницијативи.

„Увјерен сам да су пред нама године успјеха и сталног подизања стандарда професионализма на свим пољима, како инфраструктурном, тако и на пољу рада са млађим категоријама, али и са првим тимом, који представља круну нашег рада“, навео је начелник општине Маринко Божовић.

Бранислав – Бране Лубура, један је од оних чије је име уписано “златним“ словима у клупској историји. Рођен је 1945. године. Kао двадесеттрогодишњак био је један од иницијатора оснивања Братства, у којем је до изненадне смрти 13. децембра 2003. године, био на свим позицијама, од играча до предсједника.