ИСТОЧНА ИЛИЏА- Тим ОШ „Петар Петровић Његош“ побједник такмичења о познавању Црвеног крста

366

Тим Основне школе /ОШ/ „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе побједник је данашњег општинског квиз-такмичења из познавања покрета Црвеног крста.

Побједом на општинском такмичењу, трочлана екипа ОШ „Петар Петровић Његош“, коју су чинили капитен Лана Драгичевић, Николина Радовић и Александра Гајић, пласирала се на такмичење на нивоу Сарајевско-романијске регије.

Другопласирани је био тим ОШ „Алекса Шантић“ из Војковића, а трећепласирани тим је из ОШ „Јован Дучић“ из Касиндола.

Драгичевићева је новинарима рекла да је данашње такмичење, за које су се дуго спремале, било тешко, та да су за побједу морале да уложе максималне напоре.

Наставник Славица Говедарица, која дуги низ година води секцију Црвеног крста у ОШ „Петар Петровић Његош“, рекла је да дјеца за ово такмичење треба да издвоје довољно времена како би савладала бројна питања и разне едукативне задатке.

„Моје ученице су дале свој максимум, и поред свих обавеза које имају као одлични ђаци, а укључене су у бројне друге секције. Резултате свог труда и рада оне су показале освајањем првог мјеста на данашњем такмичењу“, нагласила је Говедарица.

Говедарица је подсјетила да је екипа ове школе најбољи резултат остварила прије двије године када су освојили прво мјесто на Републичком такмичењу познавања покрета Црвеног крста.

Она је додала да су ученици седмог разреда ОШ „Петар Петровић НЈегош“ ове године освојили прво мјесто на такмичењу „Мисли мине“, најавивши да ће ова образовна установа у уторак, 23. новембра, бити домаћин регионалног такмичења о познавању мина, на којем ће учествовати девет школа са подручја Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Општинске организације Црвеног крста Источне Илиџе Ранко Скакавац рекао је да су све три екипе основних школа са простора Источне Илиџе показале добро знање, те да су мале нијансе одличиле о побједнику.

Скакавац је појаснио да пласман и знање екипа које се такмиче много зависи од посвећености и залагања наставника том позиву, посебно похваливши Славицу Говедарицу, чији ученици редовно освајају прва мјеста на такмичењима.

Награда за тим који побиједи на Републичком такмичењу познавања покрета Црвеног крста је седмодневни боравак на мору.

/Срна/