ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен буџет за 2021. годину

717

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојени су Нацрт ребаланса буџета општине Источна Илиџа за 2020. годину као и Приједлог буџета за наредну годину.Замјеник начелника општине Источна Илиџа Зоран Аврам рекао је да је ово била тешка година за све, посебно за привреду и економију којима је пандемија корона вируса нанијела огромне штете.-

Помијерање избора довело је до убрзаног темпа рада на важним стратешким документима, али захваљујући свим одборницима дошли смо до тога да можемо усвојити Нацрт ребаланса буџета за 2020. годину. Усвојени нацрт сада иде у Министарство финансија Републике Српске, надамо се да ћемо добити њихову сагласност и да ћемо моћи усвојити Ребаланс буџета до краја ове године – рекао је Аврам.

Он је додао да се Ребалансом буџета покушало помоћи привреди, средњим и малим предузећима, како би се санирале посљедице које је изазвао ковид 19.- Ове године смо од Града Источно Сарајево добили 600 000 КМ, од чега је 200 000 било за откуп улице према гимназији, док је 400 000 било намијењено за капиталне пројекте који су рађени на територији општине Источна Илиџа – нагласио је Аврам.

Аврам истиче да је Приједлог буџета за наредну годину усвојен, али да ће у марту или априлу доћи до Ребаланса буџета јер је, како објашњава Аврам, рађен у тешкој ситуацији и изборној години.- Због избора нисмо знали да ли ће стари или нови сазив усвајати буџет, тако да је ово планирани буџет помоћу којег ћемо моћи функционисати у наредној години. Мислим да ћемо морати урадити и Ребаланс буџета како бисмо ускладили ставке и како би начелник могао урадити пројекте које је обећао у четверогодишњем периоду – закључио је Аврам.

Шеф клуба посланика СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да одборници ове странке нису подржали усвајање Ребаланса буџета општине Источна Илиџа за 2020. годину јер је то, како истичу, „изборни Ребаланс буџета“.Такође, он је додао да и у Приједлогу буџета за нередну годину има ставки са којима се одборници СНСД-а не слажу због чега и нису гласали за његово прихватање.

/Катера/