ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен Нацрт протокола о поступању и сарадњи у случајевима насиља у породици на подручју општине Источна Илиџа

245

У општини Источна Илиџа данас је одржан састанак током којег је разматрано усвајање Нацрта протокола  о поступању и сарадњи у случајевима насиља у породици на подручју општине Источна Илиџа.

„Сврха Протокола је да се усвајањем обезбиједи координисан, ефикасан и свеобухватан рад потписника у циљу тренутне помоћи, подршке и заштите жртава насиља у породици, сузбијања и спречавања понављања насиља“, саопштили су из ове општине.

Састанку су, осим представника општине Источна Илиџа, присуствовали и представници ЈУ Цента за социјални рад Источна Илиџа, ЈЗУ Дом здравља „Источно Сарајево“, предшколских институција „Нова радост“ и „Машин свијет“, ОЈТ Тужилаштво Источно Сарајево, Основног суда Соколац, Одјељење Источно Сарајево, НВО „Перспектива плус“, Средњошколског  центра „Источна Илиџа“, те основних школа „Јован Дучић“, „Петар Петровић Његош“ и „Алекса Шантић“.

Потписници протокола осим горе наведених су и МУП Републике Српске, Полицијска станица Источна Илиџа као и ПУ „Игра ми је храна“.

/Катера/

фото: Општина Источна Илиџа