ИСТОЧНА ИЛИЏА- Центар за здраво старење „Актива“ прославио прву годишњицу (ФОТО)

271

Центар за здраво старење „Актива“, који је основан заједничким активностима општине Источна Илиџа, Градске развојне аенције Источног Сарајева и USAID-a, прославио је данас прву годишњицу постојања и рада.

Свечаност поводом првог рођендана организивали су корисници Центра, у сарадњи са руководиоцем, Рајком Симанић.

Како је истакла госпођа Симанић, Центар за здраво старење окупља све већи број корисника треће животне доби, којима се неријетко придруже млађи суграђани, како би им помогли у реализацији различитих активности.

„Захваљујући ентузијастима и волонтерима, ‘Актива’ својим корисницима пружа мјесто за дружење, часове корективне гимнастике, подршку и радионице са психологом, те радионице које су посвећене ручним радовима“, истакла је Симанић.

Шеф кабинета начелика општине Источна Илиџа, Дарко Берјан, нагласио је да су постојали бројни изазови и препреке приликом оснивања Центра, али да је Општина Источна Илиџа била одлучна да се овај пројекат реализује.

„Задовољна лица корисника Центра за здраво старење „Актива“ показатељ су да је једно овакво мјесто било неопходно нашим старијим суграђанима“, нагласио је Берјан.

Фото: општина Источна Илиџа