ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, ИСТОЧНА ИЛИЏА- Потписан споразум који рјешава проблем водоснабдијевања

410

Проблем водоснабдијевања у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа требало би да буде ускоро ријешен, а начелници ове двије општине потписали су јуче споразум којим су регулисана сва важна питања.

Споразум су потписали начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Источна Илиџа Маринко Божовић и директор предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево Љубиша Лаловић.

Катић је изразио наду да ће „Водовод“ у што скоријем року ријешити текућа питања, уз подршку ове двије локалне заједнице.

Катић очекује да ће се сва будућа питања рјешавати на исти начин и да ће интереси оних које представљају бити изнад сваке политике, јер су људски животи и судбине важнији од политичких партија, личних ставова или другачијих погледа.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић навео је да су споразумом регулисана важна питања, која се тичу водоводне инфраструктуре, водоснабдијевања, будућих пројеката, али и статуса Општине Источна Илиџа у предузећу.

„Коначно, овај Споразум предвиђа равноправан статус општина, у складу са власничким удјелима, што нас доводи у позицију да радимо на унапређивању водоснабдијевања и ставља крајње кориснике наше општине у равноправан положај са другим корисницима“, истакао је Божовић.