ИСТОЧНА ИЛИЏА-„Илиџански борац“ санирао кров породици погинулог борца

673

Општинска борачка организација „Илиџански борац“ реализовала је пројекат санације крова на породичној кући Ђорђа и Рајке Ждрале, родитеља Драгана Ждрала, погинулог борца војске Републике Српске.

Према ријечима Горана Шеховца, предсједника „Илиџански борац“, приликом обиласка породица погинулих бораца ВРС, евидентиран је проблем који имају Ђорђо и Рајка.

„Кров на њиховој породичној кући био је у јако лошем стању, што због година старости, што због ратних дејстава, јер се кућа цијело вријеме налазила у зони раздвајања и борбених дејстава у насељу Крупац. Покренули смо акцију прикупљања новца и коначно дошли до реализације овог пројекта. Урађено је скидање цријепа, замјена дотрајале грађе, постављање даске, изолације, летве и подлетве, те постављање лима и олука на кров. Вриједност радова износила је око 8,000 конвертибилних марака, казао је Шеховац и подсјетио да ово није прва, а неће бити ни посљедња оваква акција у организацији „Илиџанског борца“.

Средства за реконструкцију крова обезбиједила је Општинска борачка организација  „Илиџански борац“, уз помоћ начелника општине Источна Илиџа Маринка Божовића, фирме Д.О.О „Делта“ и Града Источно Сарајево.

Ђорђо Ждрале захвалио се „Илиџанском борцу“ и свима који су помогли да се кров његове куће санира.

„Шта друго да кажем него хвала Борачкој организацији и предсједнику Горану, као и свима који су препознали и ријешили наш проблем, те показали да ми родитељи погинулих бораца нисмо заборављени, истакао је Ждрале.

Драган Ждрале био је припадник Друге сарајевске лаке пјешадијске бригаде ВРС. Рођен је 11.септембра 1970. године, а погинуо је 7. јула 1992. године на положају Страишта.

 

 

/ИС радио/